31
gru.
2011

Krakersy w roli tartinek

Tartinki dedykuję wszystkim spóźnionym z przygotowaniami do imprezy sylwestrowej.

Składniki: 
  • 20 dag sera żółtego
  • 3 ząbki czosnku
  • paczka krakersów (ok 20 dag)
  • 3 łyżki majonezu
  • pęk natki pietruszki
  • 20 dag orzechów włoskich

Krakersy układam na dużym talerzu. Ser ścieram na tarce z grubymi oczkami i przekładam do miski. Do sera dodaję majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszam. Ser układam na krakersach, tuż przed podaniem, żeby spody nadto nie namokły. Na wierzch kładę połówkę lub ćwiartkę orzecha, wedle upodobań, przyzdabiam natką pietruszki i serwuję. Ta szałowa kompozycja znika z talerza błyskawicznie, co grozi dorabianiem.

0
No votes yet

3 odpowiedzi

Portret użytkownika Joanna Płytycz

Hit każdej imprezy!!! Gdzie bym nie przyniosła, tam wszyscy się zachwycają i w momencie znika z talerza. Dziękuję

P.S. Dodałam drobniutko pokrojoną polędwicę. Polecam!

Portret użytkownika Małgosia Fremel

Świetna przekąska imprezowa i niezwykle prosta:)

Portret użytkownika anka

tak pycha i ten orzeszek...